IZVEŠTAJ SA OKRUŽNOG TAKMIČENJA IZ SRPSKOG KAO NEMATERNJEG JEZIKA

2017/18. GODINE

 

Okružno takmičenje iz Srpskog kao nematernjeg jezika održano je 18. 4. 2018. godine u Osnovnoj školi „Petefi Šandor” u Novom Sadu. Na takmičenju je učestvovalo 30 učenika VII i 34 učenika VIII razreda, predstavnika Južnobačkog okruga.

Testovi su otvoreni u 9 sati u prisustvu komisije koju su sačinjavali sledeći članovi: Snežana Šanta iz OŠ „Bratstvo jedinstvo”, Kucura, Karolina Gašparovski iz OŠ „15. oktobar”, Pivnice, Nataša Dobrić i Zoltan Arđelan iz OŠ „Petefi Šandor” u Novom Sadu. Takmičenje je počelo prema utvrđenoj satnici u 10 časova i učenici su do 11 i 30 rešavali testove koje je sastavila profesorka Jelena Redli sa Filozofskog fakulteta u Novom Sadu.

Za pregled testova oformljene su sledeće komisije:

7. RAZRED:

1. Olja Ruskovski

2. Ankica Benka

3. Snežana Hasanagić Đorđin

4. Saša Ilić

5. Zorana Buha

6. Alena Litavska

 

8. RAZRED:

1. Radimirka Vuković

2. Bukvić Branislava

3. Tatjana Krstić

4. Mirjana Ivanković

5. Tatjana Dondur

6. Sava Đurđević

 

CENTRALNA KOMISIJA I KOMISIJA ZA ŽALBE:

1. Branislava Bukvić

2. Snežana Šanta

3. Nataša Dobrić

Nakon pregleda testova komisija za žalbe je dala na uvid testove učenice Une  Žilić iz OŠ „Jan Čajak” iz Bačkog Petrovca, učenice Sanje Francisti iz OŠ „Ljudevit Štur” iz Kisača njihovim predmetnim nastavnicima. U oba testa je pronađen propust, greška je ispravljena i učenice su se plasirale na republičko takmičenje.

Na Republičko takmičenje plasiralo se 9 učenika VII razreda i 17 učenika VIII razreda. Prilog sa tabelom u kojoj su rezultati takmičenja šaljem Vam u eksel dokumentu.

 

 

 

Izveštaj sastavila:

Nataša Dobrić

OŠ „Petefi Šandor”, Novi Sad