Ove godine proslava Dana škole obeležila se nizom dešavanja. Prvi u nizu je bio Recital pesama  koji se održao 13.03.2018.

Da se podsetimo kako je škola izgledala pomogla nam je izložba „Nekad i sad“ koja je otvorena  15.03.2018. u hodniku škole. Kako je biti u ulozi nastavnika osetili su učenici koji su istig tog dana držali nastavu. Kraj nedelje u kojoj je počelo obeležavanje našeg jubuileja začinili smo svečanim koncertom učenika na raznim instrumentima i poezijom u okviru manifestacije „Antićevi dani“. Izložba radova naših učenika i učenika OŠ „Vasa Stajić“ i studenata Akademije likovnih umetnosti postavljena je u holu škole.

Dan škole

Početak nove nedelje u kojoj smo obeležili rođendan naše škole obojile su tri aktivnosti: Vašar spretnih ruku, Dramsko veče i odbojkaška utakmica između učenika i nastavnika.

20.03.2018. druženje sa piscem, Jasminkom Petrović, bilo je namenjeno prvacima koji su uz čitanjac i priču doživeli knjigu na jedan nov način.

Istog dana u večernjim terminima na druženju sa bivšim radnicima naše škole zablistali su „Petefijevi slavuji“ hor učenika i nastavnika.

Samostalnom izložbom naše Marte Kiš Buterer u OŠ „Vasa Stajić“ obeležilo smo rođendan ove dve škole.

I kao kruna svih dešavanja, u petak, 23.03.2018, otvorena je zajednička izložba učenika naše škole, OŠ „Vasa Stajić“ i studenata Akademije umetnosti.