• +00381 (21) 547465
  • info@ospetefins.edu.rs

Поштовани родитељи будућих првака,

Услед ванредне ситуације на територији Републике Србије, Министарство просвете и технолошког развоја донело је одлуку да се редовна процедура око уписа првака помери, односно привремено обустави до накнадно одређеног датума за почетак уписа. До тада је родитељима или законским заступницима деце која су стасала за упис у први разред основне школе за школску 2020/2021. годину, а то су деца рођена у периоду од 1.3.2013. до 28.02.2014. године, омогућено да електронским путем преко портала еУправе (https://www.euprava.gov.rs) искажу интересовање за упис детета у школу.

Услуга „Исказивање интересовања за упис детета у основну школу“ налази се у делу Портала еУправа Услуге/Образовање/Интересовање за упис у ОШ.

Уколико родитељ не искаже заинтересованост на овај начин, а територијално припада школи, не доводи се у питање упис његовог детета у први разред.

Захтев школи не могу да поднесу родитељи чије дете територијално не припада нашој школи јер су за то већ поднели молбу (рок је био 1.02.2020. године). Школа ће на поднете молбе одговорити у року од 30 дана од прекида ванредног стања. Што се превременог уписа тиче, а у њега спадају деца која до 31.8.2020. године пуне шест година или шест година и пет месеци, родитељи своје евентуално интересовање могу да искажу путем имејла на адресу: petefipsiholog@gmail.com Након стицања услова за процедуру уписа и тестирање деце, односно када Министарство просвете одреди датум за почетак уписа, бићете обавештени о даљим корацима.

Радујемо се сваком будућем прваку као и тренутку када ће се све врати у нормалу. У складу са тим - ЧУВАЈТЕ СЕБЕ И ДРУГЕ, ОСТАНИТЕ КОД КУЋЕ!

Уколико имате било какву недоумицу или питање, можете се обратите мејлом на адресу: petefipsiholog@gmail.com