Првог календарског дана пролећа а уједно и Светског дана поезије, 21. марта 2019, ученици и наставници новосадске Основне школе „Петефи Шандор”, завршним концертом су свечано обележили Дан школе која носи име управо по једном песнику.

Чули смо да се ове године навршава 170 година од смрти песника Петефија, романтичара и револуционара (који је живео само 26 година), али и да је школа данас напунила 63 године.

Ученици су у овом програму певали, свирали гитару, кларинет, флауту и виолину, говорили стихове на српском и мађарском, а на крају, уз пролећну песму извели и малу кореографију.

Били су сјајно организовани, имали водитеље програма као и дечаке који подешавају микрофоне и сталке. Пружили су од свега по строфу и тако држали пажњу публике. Уз овакву припрему и програм, можемо само да кажемо да уз ове ученике и учитеље – имамо сјајну будућност!

Директор школе Золтан Арђелан је на крају тек кратко поздравио присутне, захвалио на одзиву и подсетио да школа сада има 1500 ученика чиме је једна од највећих школа у Новом Саду, те да је концерт само део свега онога што су ученици урадили, јер су имали и мноштво других активности. У склопу тих активности, они су пре подне посадили малу ботаничку башту, а отворена је и изложба фотографија птица у кино-сали школе, као и изложба кућица за птице.

Текст и фотографије: В. Раонић

Извор: ВОЈВОЂАНСКЕ

Поделите ову вест са пријатељима!

Нека ваше дете буде један од преко 50.000 ученика који су завршили нашу школу.

Пријавите се на мејлинг листу и осигурајте се да све информације од наше школе добијете на време.