И ове године ученици наше школе су имали прилику да учествују у највећем међународном мировном пројекту „Мирно море – FRIEDENSFLOTTE“.

Овогодишњи пројекат је бројао око 1000 учесника, распоређених на 100 једрилица које су пловиле Јадраном од 15. септембра 2018. године до 22. септембра 2018. године.

Посаде из Србије чинили су још и млади из средње школе „Милан Петровић“ из Новог Сада и „Гимназије 20. октобар“ из Бачке Паланке.

Током недеље једрења упознали смо младе из Сарајева (БиХ), Вараждина, Чаковца (РХ) и из Аустрије.

Ево како су наши ученици , Немања Бркић и Борис Радић, доживели учешће на Мирном мору…

Немања:

“Најзанимљивија ми је била вожња брода, јер овако велики брод никад пре нисам возио. Помагао сам скиперима, постављао бокобране, дизао једра, гледао на карту. Упознао сам нове врсте риба које смо пецали : угор, иглице и другачији начин пецања. Пробао сам и да роним. Волео бих да идем поново.”

Борис:

“Мени је све било супер : дружење, пливање, једрење, сва места која смо обишли. Упознао сам децу из других земаља и то ми је било јако занимљиво. Све је било добро организовано тако да смо се током целе недеље једрења састајали са другим посадама. Све свечаности су биле супер.”

Боравак на Мирном мору и нова познанства, отворила су нам могућност за нова путовања. Од 23. новембра 2018. године до 25. новембра 2018. године отпутовали смо у Беч на сусрет учесника пројекта „Мирно море- FRIEDENSFLOTTE “. Пријем и вечера поводом Wiedersehesnstreffen-a били су на великом броду на Дунаву. Било је лепо поново се присетити заједничких догађаја са мора… Наш боравак у Бечу смо искористили да упознамо град. Обишли смо природњачки и културно-историјски музеј. Посетили смо зграду бечког универзитета, јер знамо да млади са наших простора студирају на овом универзитету. Будући да је Беч већ био окићен у ишчекивању Божићних празника, осетили смо празнични дух шетајући улицама града и уживајући у богатој и раскошној архитектури.

Поделите ову вест са пријатељима!

Нека ваше дете буде један од преко 50.000 ученика који су завршили нашу школу.

Пријавите се на мејлинг листу и осигурајте се да све информације од наше школе добијете на време.