petefi-120

Упис ученика у први разред

2022. године

Поштовани родитељи будућих првака, обавештавамо вас да се у први разред школске 2022/2023. године уписују деца рођена у периоду од 1.3.2015. до 29.2.2016. године. Упис траје од 1. априла до 31. маја 2022. године и  могуће га је извршити преко мејл адресе: upis@ospetefins.edu.rs или телефоном на број 547-465, сваког радног дана од 9 до13 часова.

Потребни подаци за упис су:

  1. Име и презиме будућег првака
  2. ЈМБГ будућег првака
  3. Име и презиме једног од родитеља
  4. ЈМБГ наведеног родитеља
  5. Контакт телефон

Школа ће евидентирати дете и повући електронским путем Извод из матичне књиге рођених. Тада ће извршити и проверу територијалне припадности будућег првака. Након тога обавестиће родитеље о термину за тестирање детета.

Од докумената је још потребна потврда од лекара да је дете спремно за полазак у први разред . Те потврде су обавезујуће и могу бити достављене накнадно, а упис и тестирање могу да се обаве без њих. Родитељи ће школи доствити и Уверење о завршеном предшколском програму када га буду добили у предшколској установи.

Родитељи који су заинтересовани за превремени упис, а у њега спадају деца рођена од 1.3. до 1.9.2016. године своју заинтересованост исказују путем наведеног мејла, али се упис те деце одвија тек после тестирања и процене спремноси за полазак у први разред.

Дете долази на тестирање у заказаном термину у пратњи једног родитеља уз поштовање свих препоручених епидемиолошких мера.

Родитељи деце која територијално не припадају школи, а поднели су молбу за упис, повратну информацију добијају крајем маја.

Обзиром да уписујемо велики број првака,  могућност да се у исто време закаже  упис преко портала е-Управа и тестирање детета је неизводљива.

Молимо родитеље да се опусте, да беспотребно не брину и да следе наведена упутства. Све активности везане за упис ће се успешно и благовремено реализовати.

Уколико имате било какву недоумицу или питање, обратите се мејлом на адресу: psiholog@ospetefins.edu.rs

Радујемо се сваком будућем прваку и с нестрпљењем их очекујемо.

ДОБРО НАМ ДОШЛИ!

upis-prvaka-2022

Нека ваше дете буде један од преко 50.000 ученика који су завршили нашу школу.

Пријавите се на мејлинг листу и осигурајте се да све информације од наше школе добијете на време.